Tuesday, 23 February 2016

10
Komen

Wanita dan lelaki kaya : Mata Duitan vs Kepentingan Masa Depan

Hye gaisekk!

     Suddenly terfikir something. Haa..ajaib ni, bukan selalu aku nak berfikir KAHKAHKAH !
Okey now boys and girls! What is your opinion regarding the title above? Ramai yang cakap;

"Perempuan yang nak laki kaya ni mata duitan !"

"Perempuan yang nak laki kaya ni sebab nak goyang kaki kat rumah"

"Perempuan tergila-gilakan laki kaya sebab nak kikis harta !"

Betul ke girls? betul lah kot kan? ke salah? ke..ke..ke??? HAAHAHAAHAAHA..

Okey.. lets us think.. 

Macam mana kalau perempuan tu mmg struggle untuk life dia..? 
masuk U, belajar sungguh-sungguh, cari kerja, ada kerja sendiri, rumah sendiri, gaji sendiri, kereta sendiri..? 

For me, this kind of girls/women can afford to pay their bills on their own..so korang rasa perempuan mcm tu still mata duitan ka? Heyy..come on..dia ada duit dia sendiri kot ?!

Ehh..tapi kalau....

Walaupun perempuan tu kaya, ada harta sendiri..mungkin dia jenis yang tamak? nak kikis duit jejaka-jejaka terhangat di pasaran? *drama melayu pukul 7* 

HAAAA..kalau yang jenis mcm tu..cnne plak? Korang rasa? 
  • btul ka perempuan yang nak laki kaya ni mata duitan?
  • atau mungkin perempuan tu nak menjamin masa depan dia?
  • duit penting kan, utk beli barang keperluan bagai..kalau tak dak duit..tak bahagia?
  • kalau dah jodoh terima ja? ehh..bukan kena usaha ka?
  • boys/men.. korang nak ke perempuan mata duitan? ka yang mata sepet? HAAHAHA
okey done..mari kita lihat siapakah gerangan si mata duitan! hiks..

p/s - apa sahaja komen/pendapat..sila tinggalkn di ruangan KOMEN okey! i'll reply soon okey gaisek?/

kbye..gerak lu..!






Have a blast gais..xoxo

10 comments:

  1. For me, perempuan nak seorang lelaki yang membimbingnya ke Jannah..eh? Hahaha..Hermmm, kalau dapat lelaki kaya satu bonus la tu..yang menjamin masa depan seorang perempuan itula katakan..mak abah kita pun nak kan menantu yang boleh menjamin hidup anak diorang..kalau sampai tahap kaki kikis tu, bukan untuk series dlm hbngn tu..nak main main tu namanya.. :D

    ReplyDelete
  2. mmg duit itu penting utk duniawi hihi..

    tp in the end, rasanya perempuan perlukan lelaki yg boleh susah senang bersama dan boleh jaga n sayang dia haha... ni drama melayu pukul 10 plak lulz..

    ReplyDelete
  3. Mata sepet tu kelako. hahah.

    ReplyDelete
  4. Okla. For me la.thiz is my opinion. Pmpuan bukan mata duitan sgt.tp she want someone who can make she feel secure.katalah.pompuan tu mmg dh struggle in life tp nasib dia still hidup susah. So. Kalau dia demand dapat laki kaya sekali pon x salah. Bukan mata duitan. Cuma dia nak laki yg boleh jamin masa depan dia. Xmestinya laki tu kena ada banglo sepuluh bijik ke hapa. Cukupla ada keje tetap.rajin berusaha. Rajin keje.ada duit simpanan utk masa dpn.hormat ibubapa.x suka berfoya2. Msti pompuan semua nk laki camtukan.xkannla nk kawen dgn laki suka berfoya.mls usaha.xada keje.simpanan tak ada.silap2 tempah bala.bukan laki tanggung dia.dia lak kena tanggung laki dia n sara keluarga

    ReplyDelete
  5. Kalau saya sendiri saya saya tak kesah dia bergaya atau tidak. KAYA atau TIDAK. Tapi dia harus berDUIT. Bukanlah hadap sangat duit husband, tapi kita kene fikir, Sekarang zaman ekonomi gawat.Please Don't expect lepas kau kawen, duit jatuh dari langit. then kau bahagia. haha

    It's not me. Paling koman pun tak berduit pun hmm xpelah. janji bukan PEMALAS.. Sebab dia ketua keluarga kan. :)

    ReplyDelete
  6. Even kalau dia tak berapa kaya pun tapi kalau nampak effort dia untuk cari rezeki, itu pun dah memadai :)

    ReplyDelete
  7. Hurm, mata duitan yer? First for secure, but as a man yang nak afford a girl, should be responsible la kan. But, sejuta dalam seribu la nak cari laki macam tu kan?

    ReplyDelete
  8. kewangan yg stable is more preferable. lebih menjamin masa depan , hehe (: yg bertanggungjawab laaaagiiii suka. hehehe

    ReplyDelete
  9. duit bukan segalanya., tp segalanya perlukan duit

    errr., yang mata bulat ader tak., huhu

    ReplyDelete

Hye chumell n handsome..
komen disini k??