Wednesday, 8 March 2017

1
Komen

Marriage

Since hit 21 years old ni, ramai yang tanya ;

‘bila nak kahwin?’

Come on guys, tu antara soalan susah setaraf add math and thermodynamics weh. Since harini hari wanita kan, meh nak habaq kenapa sampai sekarang takut nak fikir nak kawin.

Uncle James and all my teachers once said ;

‘Alia, just focus on your study, once you have a job, you have your own salary, you can stand by your own, the right guy will come, laki nak perempuan yang berdikari’

And now, bersepah ja marriage destroy dengan alasan ‘TAK DAK MASA!’ hell apa wehh?

Masa kecil dulu, I used to say money is everything, duit tu memang boleh bagi kebahagiaan pon, untuk yang still bujang macam aku lah. 

When its come to marriage life, bila masing-masing sibuk kerja sebab cari DUIT, this is where alasan bodoh ‘TAK DAK MASA’ is applied.

U guys nak apa? Nak pasangan yang berdikari, tak harapkan duit u guys? Nahh, dh dapat kot, then guna alasan ‘DIA TERLALU BUSY TAK DAK MASA, SO I CURANG’ stupid!

Bila dapat surirumah, selalu kt rumah, jaga anak, kemas rumah, masak bagai ;

‘I nak isteri yang berdikari, moden and educated’

Hangguk hang!

Tak cukup cantik?

‘Kalau ikut cantik, Nora Danish tak jadi janda ah..’ (Faris, 2014)

Betul lah tu apa faris cakap.. #supportbf

Cantik tu subjektif lah! Lain orang lain taste dia.. okeyy.. then, bila u guys cari orang lain, tu sebab nak cari yang LEBIH CANTIK lah? Orang macam ni, nak ja aku korek mata dia biaq tak nampak orang lain dah!

Marriage life is damn complicated! It scared me..

So girls, jangan jadi bodoh, tak salah nak kahwin, mmg kena kahwin pon, but, make sure u guys have your own income, you can pay for your own bills and all that! In case anything happened you just can move on, tak yah harap kat jantan tak guna tu lagi..

Beware, kita tak selalu dapat apa yang kita nak, sapa ja nk berkahwin sekerat jalan, tapi ada pribhsa “sediakan paying sebelum hujan” got it? Be good! Happy women’s day!


P/S - Sapa yang ada jawapan untuk semua soalan diaatas, silakan jawab.

Have a blast gais..xoxo

1 comment:

  1. Salam singgah dan follow. Anda dijemput join GA saya! :D

    http://www.akuseorangtraveler.com/2017/10/tak-nak-sunyi-sepi-lagi-giveaway-by.html

    ReplyDelete

Hye chumell n handsome..
komen disini k??