Tuesday, 13 November 2012

15
Komen

Wanita Islam vs Ratu Elizabeth and Cadbury??

*gambar diatas hanyalah hiasan semata-mata..
Hye peeps!!!
Mood nak update blog tiba-tiba ja berada di tahap maksimum..so harini aku update entri pasal WANITA ISLAM VS RATU ELIZABETH AND CADBURY..Apa kena-mengena wanita islam dengan  Ratu Elizabeth dan coklat ni??ha..actually entri ni hasil daripada update status kawan aku dekat MR.FACEBOOK..Oke..tak payah nak mengarut panjang-panjang..jom mula..

pada suatu hari..RAOUL(kristian)bertanya kepada ASHRAF(islam)...............
RAOUL  -kenapa wanita islam tidak boleh bersentuhan dengan lelaki hah??
ASHRAF-pernah kah anda menyentuh RATU ELIZABETH??
RAOUL  -huh!?mestilah tidak..hanya orang-orang tertentu sahaja yang boleh menyentuhnya..
ASHRAF-dalam islam wanita itu ibarat RATU/BIDADARI..hanya orang tertentu sahaja yang boleh menyentuhnya(mahram)..
RAOUL  -Owwwww!sempoi!!
selepas itu RAOUL bertanya lagi kepada ASHRAF..............
RAOUL  -kenapa wanita islam kena tutup aurat hah??
setelah mendengar soalan itu..ASHRAF mangambil dua bar coklat CADBURY..salah satu daripada CADBURY tersebut DIBUKA PEMBALUTNYA..manakala satu lagi CADBURY dibiarkan DALAM BALUTAN..lalu ASHRAF membaling CADBURY tersebut ke tanah..
ASHRAF-jika deberi pilihan..cadbury yang manakah akan awak pilih??
RAOUL  -mestilah yang berbalut...
ASHRAF-kenapa??
RAOUL  -cadbury yang berbalut itu sudah tentu bersih..
ASHRAF-ha..begitulah caranya  islam memelihara umat wanitanya daripada kekotoran(maksiat)
RAOUL  -wow!!ISLAM IS AWESOME!!!
  • cerita diatas hanyalah rekaan semata-mata untuk menyedarkan kaum wanita diluar sana tentang kepentingan tuntutan menutup aurat dan menjaga batasan pergaulan antara lelaki dan perempuan..
oke..da habis da cerita..aku harap kepada sesapa yang membaca entri aku kali ni dapat mengambil pengajaran daripada cerita diatas..bukan untuk para pembaca ja..tapi untuk aku juga..kita sama-sama berubah kearah yang lebih baik..apa yang aku ingin tegaskan kat sini..
PAKAI TUDUNG ITU TAK WAJIB!!tapi..TUTUP AURAT ITU YANG WAJIB..Pakai la benda apa pon atas kepala hampa..asalkan tutup aurat...setiap peraturan dalam islam tu ada hikmahnya..
HA..PAKAI MACAM NI PON TAK PA..

AS LONG AS AURAT HAMPA TERTUTUP..
Sekadar itu sahaja yang aku nak share dengan hampa semua..rasanya ni kali pertama aku menulis tentang aurat and batasan antara lelaki dan perempuan..so..kalo ada yang terkurang/keterlaluan sila lah tegur..entri ni bukan untuk hampa ja.aku sendiri pon masih tidak memenuhi etika pemakaian yang betul..oke la...bubbye!!                        
Have a blast gais..xoxo

15 comments:

  1. pengajaran untuk wanita yg tak tutup aurat :)

    ReplyDelete
  2. so truee! thanks for sharing...
    Islam is ohseemmm!

    ReplyDelete
  3. crite yang sangat menarik. :) harap2,yang tak tutup aurat dapat ambik pengajaran. btw,pakai baldi tu melampau. :p

    http://www.missazieni.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. perumpamaa cerita yang menarik.. cerita seniri ke cemana sebab korn x pernah lg bca cter ni.... x pasal2 ratu elizabeth masuk skali yer. har har har

    ReplyDelete
  5. mcm mna nk jlan klo pkai baldi???
    <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. klo saya..sya jalan jer coz akan ada SUPERMAN tlg pgg...:)
      heheheee!!!ayishhh nk kna tw!!!!

      Delete
  6. xbole la....nti klo awk jtuh superman xtw nk slmat yg mna...klo slmat awk aurat akn trbka klo slmat baldi awk d'biarkn...xtkot

    ReplyDelete
    Replies
    1. heehheee...superman kan teror..buad la pap yg patut..:)
      ngada la ayishhh!!!!!

      Delete
    2. superman xmo bt slah..mna ada mngada..:p

      Delete
    3. hehehee..ye la tuu....x yh selamatkan la..hehehee..sanggup???
      ngada...tp x ngakuuuuu!!

      Delete
    4. alolo...mna bole..dy pun sma

      Delete
    5. hehehehe...awat plak x bole??tw pon syg..hehhehee..mana sama...ayish ngada lg..:)

      Delete
  7. msti la syg...dy tu yg xsyg...sma..dua2 mngada

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehee...x malu sygg kt org..:P
      okeee...tp ayish mengada lebihhhhh!!

      Delete

Hye chumell n handsome..
komen disini k??