Sunday, 15 November 2015

16
Komen

The worst 16

Hye gais..!

Welcome back..! kadang- kadang orang tanya aku,

" Pasaipa hang tak delete ja blog hang tu..berkurun dah tak update"

Haaa..tudia aihh..sangat lama dah x update kan..emm..tapi memang ni cara aku.. walaupun dah lama tak update, aku still setia dengan blog ni..aaceeyy..aku bukan jenis yang kalau tak guna ja..terus buang..lagipun semua post dalam blog ni aku sayang kot..mustahil lah nak delete..semua komen2 bloggers lain tu berharga tau..hahaha..okey..done part mukadimah.

Back to the topic..harini 16 hb dan harini supposed to be my monthsary..sekali kelaut..sedih bhaii..
Gais..sapa ada tips move on?? share ngan sis sikit..sis newbie ni..hiks.. Aku mungkin banyak berlakon untuk nampak okey padahal dalam hati dah macam kena ribut.. hancur bersepai.. Tak senang nak lalui hari-hari yang mendatang tanpa orang yang kita sayang..4 tahun kot..dah terbiasa dengan "morning wish", dah terbiasa dengan OTP sebelum tidur, dah terbiasa dengan texting 24/7..end up NOTHING..sedih weh..sakit..

Sekarang ni dah tahap tak tahu nak mengadu kat sapa..sebab dah terbiasa dengan dia..and kalau mengadu kat sejuta manusia pon..benda tetap tak akn berubah.. Berbaloi ke kalau aku nak menangis? Dulu selalu tengok kawan je meroyan..sekali kena batang hidung seniri..amikkauu.. Luckily, kami bukan berpisah sebab bergaduh.. mungkin masing2 struggling untuk mempertahankan ego sendiri..masing2 nak yang terbaik utk orang yang dia sayang.. Dia suruh aku cari yang lagi baik dari dia.. WHAT??! buat masa sekarang biarlah aku cari diri sendiri dulu..yag msih terkapai-kapai ni. Bagi aku..kami still kawan.. walaupun masing-masing pilih untuk berdiam diri..

Ayish..Alia rindu..



Have a blast gais..xoxo

16 comments:

  1. Hye sis! Heee, mmg susah nak move on. Tapi kalau mmg dah tiba masanya utk kita sedar yg semua benda dah tak sama mcm dulu lg. Jd kenapa kita nak biar diri kita dlm kesedihan, menyesallah, tak semangatlah. So apa kata kita kuatkan hati, terima dgn semua ni dan cuba berubah utk hidup yg lebih baik. Ada hikmahnya semua ni terjadi. Jgn give up and paksa diri utk move on! Fighting! :) Ada yg lebih baik menunggu tu. Byk lagi benda lain yg perlu dilakukan dlm hidup ni :) Jodoh? Sampai masa dia dtglah, biar diri bersedia dahulu ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. thankss dear.. inshaallah lpas ni akan lebih bersemangat..heheh

      Delete
  2. bukan tak nak delete blog, tapi sayang...betul tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha..gotchaa..betul..syg sgt

      Delete
  3. ala, ciksu tak da tips sangat bab2 nak move on..
    ni pengalaman ciksu la,
    kenal dgn ayh rania dulu kebetulan, masing2 jauh. tuntutan kerjaya. ciksu di penang, si dia di kuantan. tak ada istilah dating, tgk wayang atau mkn2 selalu. kdg tu 4,5 bln bru jumpa.
    msg atau call pon ikut masa
    tapi
    ciksu pgg satu je, ada jodoh ada..
    pastu, just biasa biasa j. xda nk mngharap.
    tapi dlm msa yg sama xda la pula keluar dgn oeg lain ke apa.
    pernahh la kengkawan ngusik "hg percaya ke kat dia.." msg msg jauh, kan. tak nampak apa yg dia buat.

    jgn cepat putus asa k. ada yg lebih baik, percaya pada Allah, pasti ada hikmahnya :)
    jgn sedih sedih la.. yakinkan diri, kembali bersemangat. buktikan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh..such a inspiring story..nk jadi cam ciksuu laa..hikss.

      Delete
  4. Tips..? Hmmm.. sis kena mindset dlm minda, apa yang terjadi adalah ketentuan Allah, ada hikmah yang tersembunyi yang kita sendiri tak tahu di masa depan, kerana Allah saja yang Maha Mengetahui tentang diri kita lebih dari kita sndiri... jika sebelum nie, sis ada si dia untuk mengadu, why not sis tukar cara, iaitu mengadu pada Allah, Insha Allah, hati sis akan menjadi tenang... =) so, kena sentiasa bersangka baik dengan Allah.. =) cheer up sis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oucchh..thankss dear..you motivate me..

      Delete
  5. Nak move on mmg susah!! sy amek masa sthun lebih nak lupakan ex..haha..pastu dah xkesah dah pasal dia..dah x cari sapa wat masa ni..lgpun time mcm ni saat yg paling down..jadi just luangkan masa dengan fmly,kwn2, enjoy life..g hang out tak pun hbiskan masa dgn bnde yg kita suka..jgn dok pk sangat psai dia tu..Mmg sedih pun tp be strong! You can do it..haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. omgg...setahun..lama kot tu..such a strong girl you are..i adore u dear..thanks..hiks

      Delete
  6. make yourself busy dengan apa-apa aktiviti seperti mengumpul setem, makan atau baca blog Amir Khalis. carilah pengganti yang lebih kacak dan lebih kaya. kalau makan pun nampak muka ex dalam pinggan, pecahkanlah pinggan itu. sekian. sorry tak pernah bercinta pun hehe.

    ReplyDelete
  7. Tips!! sis tak tau camne nak bagi tips takde experience hiks!
    Sabar dan redho ajelah pasti ada hikmah disebaliknya.
    Kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir.
    Kita tertanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita pelangi.

    ReplyDelete
  8. beri tumpuan pd benda yg lebih penting. apa yg lebih penting? tepuk dada tanya selera :)

    ReplyDelete
  9. ehh. akak baru je post entri tips move on XD

    ReplyDelete
  10. Talking about move on..susahnya lahaiii...hihihi...

    hmmm...btw, 16th is my birthday...sorry if the date cause you a heartache :)

    ReplyDelete
  11. Akk pon da lame x update blog..kuota abis..hihihi..hmmm..sentiasa positive ye..

    ReplyDelete

Hye chumell n handsome..
komen disini k??